Nå blir det både Grønn glede og Lys og Lyd for ungdommer i Klepp – ble overrasket av Gjensidige Stiftelsen med over 280 000 kroner

Klepp frivilligsentral i samarbeid med Axis ungdoms kultursenter er to av organisasjonene som kan glede seg over å motta støtte fra Gjensidigestiftelsen like før jul. Dermed kan leder i Klepp Frivilligsentral, Ann Kristin Nordhus Hatletvedt og leder i Axis Ungdomskultursenter, Janne Håland Tanum nå realisere Grønn Glede og Lys og Lyd prosjektet for ungdommer i Klepp. Vi Begge prosjektene starter opp i løpet av januar måned, og selv om prosjektene avsluttes i løpet av året, vil dette tilbudet gi glede i mange år fremover.

Lyd og Lys prosjektet og Grønn glede prosjektet bidrar til at ungdommer får et sted å henge, og som samtidig vil bidra til både miljøengasjement, og kunnskap rundt lys og lyd i forbindelse med arrangementer, sier Ellen Marie Haarr, kundevalgt i Gjensidigestiftelsen. De to prosjektene i regi av Klepp Frivilligsentral og Axis ungdomskultursenter er tildelt i overkant av 280 000 kroner i forbindelse med Gjensidigestiftelsen utlysning av midler for å skape «et sted å henge» for ungdom mellom 13-20 år.

Axis kultursenter og Frivilligsentralen vil ha søkelys på samarbeid møte mellom generasjoner. Ungdommene på Axis og de eldre ved Frivilligsentralen vil gjennom felles interesseområder bli engasjert til å lage noe sammen på tvers av generasjoner.

Det er gitt midler til to ulike prosjekter:

Grønn glede
Miljøprosjektet, "grønn glede" handler om å øke bevisstheten omkring miljø, redesign og gjenbruk. Grunntanken til prosjektet var å bygge videre på det både ungdom og eldre er opptatt, nemlig å ta vare på miljøet og bruke ting om igjen. . Frivillige og ungdom skal sammen lage plante kasser av gamle pallekarmer. Kassene dekoreres, males og plantes med bievennlige blomster som ungdom selv har spiret frem. Plante kassene skal plasseres omkring i kommunen, til glede for både innbyggere og bier. Vi vil også arrangere sykurs i redesign.

Lyd og lys
Ideen bak lyd og lys prosjektet kommer fra ungdommene selv, og deres ønske om å lære mer om teknisk lyd, scene og lys. Mange av guttene liker data, spill, og har allerede en teknisk innsikt som vi vil bygge videre på. Ungdommene får økt sin kompetanse og dette vil være til glede og nytte for innbyggerne i Klepp. Midlene fra Gjensidigestiftelsen vil gjøre det mulig å oppgradere utstyr som finnes på Axis ungdomskultursenter, samt mulighet for å gi opplæring og kurs for ungdom i bruk av utstyret. Ungdommene vil da kunne lære opp andre, både ungdommer og eldre, eller bistå ved ulike arrangementet i kommunen.

Det er nettopp slike prosjekter vi leter etter, og jeg håper at dette kan være til inspirasjon for andre, sier Ellen Marie Haarr. I alt har Gjensidigestiftelsen delt ut rundt 235 millioner til prosjekter rundt om i Norge i 2020, og i Rogaland har 9 prosjekter fått støtte med til sammen 4.2 millioner kroner bare denne utlysningsrunden som var spesielt rettet mot å skape gode steder for ungdom å henge.

Om Gjensidigestiftelsen
Gjensidigestiftelsen jobber for å skape et tryggere, sunnere og mer aktivt samfunn gjennom å støtte ildsjeler og frivillige organisasjoner. Som største eier i Gjensidige med 62,24 prosent av aksjene, er vi med på å videreføre 200 års forsikringshistorie i Norge.

Fra og med etableringen i oktober 2007 og frem til og med 2020 har Gjensidigestiftelsen tildelt rundt 2,7 milliarder kroner til omtrent 8500 ulike prosjekter for å fremme trygghet og helse. Les mer på www.gjensidigestiftelsen.no

Om Klepp Frivilligsentral
Klepp Frivilligsentral skal være med å fremme og utvikle frivillig innsats til det beste for enkeltpersoner, organisasjonsliv og lokalmiljø i Klepp kommune. Sentralen har over 400 frivillige som er knyttet til mer enn 50 ulike frivillige oppgaver og aktiviteter.


Om Axis Ungdommens kultursenter
Axis ungdomskultursenter, er et gratis fritids og kultur tilbud til ungdom mellom 13 og 18 år. På Axis er det ungdommene selv som påvirker aktivitetene med utgangspunkt i hva ungdommen selv er interessert i. Axis er en sosial møteplass, samtidig som ungdommer får utvikle seg, og være kreative. Lokalene er velutstyrt med musikk, kunst, spill, disko, cafe og mer. Axis er åpent to dager i uken, samt en fredag i måneden.

Klepp Frivilligsentral og Axis Ungdommens kultursenter er en del av Kulturavdelingen i Klepp kommune.



Kontakt:


Ellen Marie Haarr, kundevalgt Gjensidigestiftelsen, tlf 45 47 10 15

Ann Kristin Hatletvedt, Leder Klepp Frivilligsentral, tlf 90087472

Janne Håland Tanum, Leder Axis Kultursenter, tlf 45605080

2024 © Klepp frivilligsentral