Klepp Frivilligsentral har fått 800 000 til prosjektet Verdensrommet

Klepp Frivilligsentral har fått 800 000 av fylkesmannen til et digitaliseringsprosjekt rettet mot seniorer. I prosjektet skal vi samarbeide med Klepp bibliotek, Jæren Folkehøgskule, Seniornett Klepp og Klepp Pensjonistlag.

Målet med prosjektet er å øke kompetansen i bruk av digitale møteplasser og streaming av arrangement for både eldre, lag og foreninger og kommunale instanser.

Gjennom prosjektet “Verdensrommet” vil vi presentere digitale møterom for seniorer i Klepp, og motivere dem til å aktivt ta i bruk digitale møteplasser, og vise i hvordan en kan være sosial på nye måter. Vi ønsker at flere hjemmeboende eldre skal bli mer aktive gjennom sosiale fellesskap på digitale møteplasser, for å forebygge ensomhet. Vi vil legge til rette for gode digitale tekniske løsninger, og gjøre de tilgjengelige og forståelige. Dette vil vi gjøre gjennom å skape tilrettelagte aktivitetstilbud, med variert innhold i digitale møterom.

I prosjektet vil vi også se på hvordan ulike aktører som bibliotek, Seniornettkafe, Penjonistlaget, Seniornettkafeen, m.m. kan dele sine samlinger digitalt, slik at en når ut til flere. De digitale møteplassene er tilgengelige fra egen stue, og en trenger ikke være avhengig av transport for å delta. Vi ønsker å vise at en gjennom å delta på tematreff får kunnskap om hvordan det er mulig å bruke digitale løsninger. Dette er erfaringer og vaner som en tar med seg videre i alderdommen og som vil bidra til en kan opprettholde sosiale nettverk via digitale løsninger når helsa blir dårligere. Prosjektet fremmer god helse gjennom å gi de eldre ferdigheter til å delta på ulike samlinger og arrangement via nettet. 

2024 © Klepp frivilligsentral