Bli med på våre nettsamlinger - sammen på nett

Frivilligsentralene og Bibliotekene i Klepp og Kvam inviterer til 5 ulike samlinger på nett onsdager fra kl. 19.30. Treffet varer i omtrent en time og vi har med oss spennende foredragsholdere. Prosjektet "Sammen på nett" er støttet av Gjensidige Stiftelsen. Bruk linken: http://bit.ly/samanpånett

Onsdag 3. februar kl. 19.30
Loveleen Rihel Brenna - Min annerledeshet - min styrke

Min annerledeshet – min styrke!

Mange snakker om å finne sine røtter, sitt opphav og sin gruppetilhørighet, men hvor leter vi etter de ulike røttene? Ikke alle søker sine røtter i hudfarge, religion eller nasjonalitet (opprinnelsesland). Noen søker etter tilhørighet og røtter i kjønn, seksuelle preferanser eller klasse. Andre igjen søker etter sterke føtter, fremfor røtter.

Hva er annerledeshet og hva er normalt? Hvem definerer det normale? Måten vi definerer oss selv på, kan være annerledes enn måten den andre definerer oss. Utfordringen er å gi hverandre retten til å definere seg selv, og dermed synliggjøre sine ressurser og svakheter på egne premisser.

  • Identitet, hvordan definerer du deg selv?
  • Hva er dine styrker og hva er dine drømmer?
  • Hva fører deg nærmere din drøm?
  • Du velger selv om du vil være i en dal, eller om du vil være på toppen av fjellet.
  • Du kan ha kontroll over dine følelser.
  • Du kan kun ta ansvar for dine følelser, tanker og valg.
  • Det er du som sitter med nøkkelen til ditt liv.

Loveleen Rihel Brenna er en prisvinnende foredragsholder, forretningsutvikler og grunnleggeren av Seema, senter for mangfoldsledelse. Med stort engasjement holder hun foredrag om mangfold, ledelsesutvikling og organisasjonsutvikling. 

Onsdag 10. februar kl. 19.30 
Ayan Jama - Hvordan få innflytelse i lokalsamfunnet

Ayan Jama er fra Stavanger. Hun har sittet i bystyret i Stavanger for Arbeiderpartiet. Hun er vernepleier og trebarnsmor og en engasjert borger. Foredraget foregår på nett, og det er mulig å stille spørsmål til Ayan. 

Onsdag 24. februar kl. 19.30 
Safia Abdi Haase - Kvinners muligheter i Norge

Safia Abdi Haase , etnisk somalisk og norskutdannet sykepleier, har vært ansatt i Stiftelsen Amathea siden 2005. Der jobber hun med kvinnehelse, med dybdefokus på somaliske kvinner og FGM (kjønnslemlestelse).

Alenemoren Safia kom til Norge som kvoteflyktning i 1992. Hun har vist en unik vilje til å finne sin egen plass i det norske samfunnet, som kvinne, mor og samfunnsborger, og har blitt en stemme man legger merke til.

Safia er ikke bare er en rollemodell for innvandrerkvinner. Hun greide på kort tid, i en helt ny kultur å sette seg mål og oppfylle sine drømmer. Hun har inspirert kvinner og menn over hele Norge, og vært en veiviser for mange som ønsker større kunnskap om innvandring og integrering.

Safia er en kjent foredragsholder, inspirator og aktivist i integreringsarbeidet og for kvinners rettigheter. Safia er stadig på reise i Norge og internasjonalt og er en ettertraktet foredragsholder. Engasjerende. Provoserende. Kunnskapsrik.

Safia har mottatt flere priser for sitt arbeid, og i 2014 ble hun utnevnt til ridder av 1.klasse av St. Olavs orden. Gå ikke glipp av dette unike foredraget fra en av Norges mest anerkjente foredragsholdere på dette temaet.

Onsdag 10. mars kl.  19.30 
Møte Bygdemødre i Kvam

Grannehjelpa i Kvam har startet med Bygdemødre. Vi får høre mer om hva Bygdemødre er, og hvordan de arbeider. Bygdemødre springer ut fra organisasjonene Bydelsmødre. 

Bydelsmødre Norge er en ideell organisasjon basert på frivillig arbeid som utelukkende jobber for et sosialt formål og fellesskapets beste. Bydelsmødre Norge består av tre organer: bydelsmødre-foreningene, styret og Bydelsmødre sentralt. Bydelsmødre Norge ledes av organisasjonsleder.  

Onsdag 24. mars kl. 19.30 
Anne Kristin Bruns - Heie på foreldre som oppdrar barn

Anne Kristin Bruns er folkevald i Stavanger KrF. Medlem i kommunestyret, utvalg for helse-og velferd, kultur, idrett og samfunn dialog. Styremedlem i Sølvberget. Leiar i Rogaland KrF kvinner og Stavanger KrF. 

Ho er levande opptatt av barns oppvekst. Då firebarnsmora kjente ho ikkje meistra foreldrerolla, skamma ho seg. Men erfaringa tente ein glødande misjon i ho – at folk må våge å be om støtte. Ho heiar på foreldre og den jobben dei gjer. 


Prosjektet  "Sammen på nett" er støttet av Gjensidige Stiftelsen og har som mål å få flere til å kunne kommunisere digitalt. 

2024 © Klepp frivilligsentral